• Algemene voorwaarden
 • Aanmelden nieuwsbrief
 • Geschenken
 • Messcherp!

  Gereedschap voor de veeleisende kok!

  Messcherp!

  Als kok weet je als geen ander; goed gereedschap is onmisbaar in de keuken. Met geslepen messen kun je in de keuken vakkundig aan het werk. Tweesterrenchef Soenil Bahadoer ontwikkelde samen met Yaxell zijn eigen stijlvolle Ran serie.

  Het in 1932 opgerichte Yaxell is een zeer gerespecteerde Japanse producent van hoogwaardige messen voor professioneel en thuisgebruik. Yaxell onderscheid zich door het gebruik te maken van traditionele methoden met moderne materialen.

  “Ran” is het Japanse woord voor “wervelend”.

  Deze messen mogen met recht wervelend genoemd worden. Messen uit deze serie zijn opgebouwd uit een VG-10 hardstalen kern met aan weerszijde 34 lagen staal van verschillende hardheid. Welke samen een prachtig 69 laags damast profiel weergeven.

  Het lemmet loopt volledig door in het heft waardoor er een goede balans is en het mes stabieler is dan traditioneel Japanse messen. Het heft is opgebouwd uit verschillende lagen hars behandeld geverfd linnen wat een zeer luxe uitstraling geeft.

  De standaard voor de kwaliteit ligt zo hoog dat er slechts 2 meesterslijpers zijn die alle messen slijpen die de Yaxell fabriek verlaten. Deze mensen zijn zo kundig dat ze in enkele seconden de snede scherp als een scheermes slijpen.

  Deze messenset uit de Ran serie van Soenil Bahadoer bestaat uit de onderstaande 2 messen:

  Koksmes

  Het koksmes is ontwikkeld naar de Europese standaard en is te gebruiken als ieder Westers koksmes.

  Universeelmes

  Het universeelmes kun je voor vrijwel alles in de keuken gebruiken. Qua formaat zit een universeelmes tussen een koksmes en een officemes in. De lemmet lengte ligt doorgaans tussen de 12 en 14 cm. Door zijn vorm kun je dit mes gebruiken voor het fijnsnijden van kruiden, het snijden van vormen in groenten en het schoonmaken of snijden van vlees of vis.

   

  Voor de veeleisende kok op gebied van snijprestaties en uitstraling zijn deze messen een waar genot.