• Algemene voorwaarden
 • Aanmelden nieuwsbrief
 • Terug naar overzicht

  5 redenen om juist nu een event te plannen!

  Het is een waarheid als een koe, maar wel eentje die best hard is: ‘een evenement kun je wel daags van te voren afzeggen, maar niet daags van te voren organiseren’. En het klopt. Dus ligt er juist nu een lastige afweging op je bord: plan je nu het eerste fysieke evenement, direct na de zomer?

  Natuurlijk pas als het kan en mag, maar juist dan moet je er als bedrijf gelijk staan én de agenda’s raken snel vol bij de locaties met geplaatste opties. Hierbij alvast 5 van de 10 redenen om juist nu te plannen:

  1. Een event kun je een dag van te voren afzeggen, maar nooit een dag van te voren plannen’
  2. De neuzen weer dezelfde kant op 
  3. Wees de overvolle branche agenda voor
  4. Wees de overvolle agenda van je gast voor
  5. Profiteer van de kennis en expertise om het soepel, goed en veilig te organiseren

  Een event kun je een dag van te voren afzeggen, maar nooit een dag van te voren plannen’
  Het was een quote van Thierry Aartsen (VVD Tweede Kamer-lid) en een terechte. Hij gebruikte de uitspraak rondom de opzet van het Garantiefonds, waar ook zakelijke events die de afgelopen jaren verzekerd waren, onder vallen. Met andere woorden: plan nu, want straks ben je te laat.

  De neuzen weer dezelfde kant op 
  Er is geen grotere kans dan de live fysieke kans, om zo snel als je kan, met zo veel mogelijk impact van jouw team en collega’s weer echt een hecht team te maken. Het is niet te onderschatten hoe snel je uit elkaar groeit ondanks allerlei teams of zooms sessies. En wat te denken van dat moment, dat jouw bedrijf als één der eersten de mensen weer bij elkaar brengt…Dat event geeft de teambuilding, de gezamenlijke missie en zelfs je eigen PR een enorme boost.

  Wees de overvolle branche agenda voor
  Het klinkt zo gek, maar een aantal locaties in Nederland kan jouw aanvraag al niet meer aan voor de laatste vier maanden van 2021. Vol. Ok, het zijn dan veelal opties, maar als het dus door kan en mag, dan wordt last minute plannen wel heel lastig, zo niet onmogelijk. Dus ga in overleg met locaties en toeleveranciers en plan, maak goede afspraken, maar ga er voor.

  Wees de overvolle agenda van je gast voor
  Er is nog een agenda die straks enorm onder druk komt te staan. Ook al hebben een aantal multinationals drastische thuiswerk afspraken staan voor de komende maanden, toch zal de agenda van de gemiddelde collega enorm vol raken. Dus laten ze tijdig jouw datum blokken. En om die geblokte datum hard te krijgen, doe je er goed aan je voortraject slim, krachtig en tijdig in te richten. Bind de bezoeker als nooit te voren aan jou event. Win de strijd om hun tijd.

  Profiteer van de kennis en expertise om het soepel, goed en veilig te organiseren
  De eventbranche heeft de afgelopen maanden en eigenlijk ook al de jaren ervoor enorm veel ervaring en expertise opgedaan met het organiseren tot op de centimeter. Dus maak gebruik van de juiste kwalitatieve partners om de customer journey, veilig, met goede communicatie, prettige crowd management en signing etc etc. Kortom: profiteer van alle kennis en expertise om jouw gasten een prettig en veilig gevoel te geven.

  Bronvermelding: Eventbranche.nl

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.