• Algemene voorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Aanmelden nieuwsbrief
 • Terug naar overzicht

  VIJF redenen waarom een evenementenbureau jouw leven makkelijker maakt

  1. Tijd

  Tijd is geld. Gemiddeld gaan er zo’n 50 uren zitten in de organisatie van een event. Indien je geen dedicated eventmanager in dienst hebt, wil je niet dat een medewerker dat er even bij gaat doen. Dit gaat direct af van de productiviteit voor je organisatie. De medewerker zal een veelvoud van deze uren nodig hebben om een compleet concept neer te zetten en te laten uitvoeren. Kortom, een eventbureau bespaart je tijd, véél tijd en dus de nodige euro’s.

  2. Ervaring

  Eventmanagers zijn specialisten in hun vak. Zij organiseren events op dagelijkse basis en kennen de klappen van de zweep. Ze kennen de valkuilen, weten precies hoe het wereldje werkt en hebben een groot netwerk. Zij kunnen kortingen regelen bij leveranciers en goede deals sluiten, voordelen die je alleen als eventbureau hebt. Een goede eventmanager weet waar de mogelijkheden liggen en welke locaties wel of niet geschikt zijn.

  3. Creativiteit

  Een goed evenementenbureau draagt originele ideeën aan. Het begint met luisteren en het beste evenementenbureau weet out-of-the-box te denken. Eventmanagers zijn creatieve types, die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste trends en de laatste ontwikkelingen in de eventbranche. En creativiteit komt niet alleen terug in het bedenken van ideeën. Ook in onverwachte situaties of wanneer er zich problemen voordoen moet je on the spot met goede oplossingen kunnen komen. Dat vergt ook een staaltje creativiteit!

  4. Diepgang

  De vraag-achter-de-vraag is waarom je een event wilt organiseren. Een doel kan bijvoorbeeld het verstevigen van relationele banden zijn. Of het delen van expertise met klanten. Waaróm wil je nou eigenlijk iets organiseren voor je klanten of medewerkers? Wat wil je ermee bereiken en met welk gevoel wil je dat zij naar huis gaan? Vaak kom je door deze vragen achter interessante uitkomsten, die richting geven aan jouw events. Specialistische eventbureaus kunnen meedenken over de jaarplanning en de strategie, dit helpt je om het event met de juiste boodschap over te brengen.

  5. Ontzorgen

  Het evenementenbureau neemt alles voor zijn rekening. Niet alleen het voortraject, maar ook de dag zelf.

  “De sandwiches zijn op”
  “Ik heb te weinig stopcontacten”
  “Het geluid valt uit!”
  “Kun je nog een vegetarisch menu regelen?”
  “Waar zijn de parkeerkaarten?”

  Iedereen kan rekenen op de eventmanager en wordt volledig ontzorgd. Zo kun je dus zelf ook van je eigen event genieten.

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.